"Панамагейт": Mossack Fonseca обшукували через Тимошенко і Лазаренка

Укрінформ
Влада Віргінських островів у 1998 році дала ордер на обшук у приміщеннях компанії Mossack Fonseca для пошуку документів, пов’язаних з Павлом Лазаренком, Юлією Тимошенко і компанією Bassington Ltd.

Про це йдеться в ордері на обшук, котрий був серед оприлюднених панамських документів, повідомляє Українська правда

Ордер на обшук приміщень Mossack Fonseca був виписаний 12 червня 1998 року, сам обшук здійснено того ж дня.  

У ордері вказано, що у приміщеннях компанії Mossack Fonseca можуть зберігатися записи, файли, чеки та інші документи і кореспонденція щодо інформації про транзакції, пов’язані з Bassington Ltd, Юлією Тимошенко, Олександром Тимошенком, Петром Кириченком, Олександром Гравцем (у документах Gravets – ред.), Павлом Лазаренком та іншими особами.

Цим ордером було надано дозвіл місцевим правоохоронцям на обшук із застосуванням сили за необхідності. У ході проведеного обшуку було вилучено документи щодо діяльності Bassington Ltd.

Як відомо, за даними Suddeutsche Zeitung через Bassington Ltd Лазаренко міг отримувати гроші від Юлії Тимошенко за сприяння газовій компанії, яку та очолювала.

Речник Тимошенко у відповіді на запит видання заперечив будь-які її зв'язки з Bassington Limited і наголосив, що вона "ніколи не пересилала нелегальних грошей Павлу Лазаренку чи пов'язаним із ним фірмам". 

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів повідомив про велику мережу тіньових грошових переказів, якою послуговувалися і деякі світові лідери. Інформація була оприлюднена 3-4 квітня в рамках масштабного дослідження під назвою "Панамські документи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-