США не змінять ставлення до Порошенка через

США не змінять ставлення до Порошенка через "Панамські документи"

Укрінформ
Вашингтон не змінить свого ставлення до Президента України Петра Порошенка та не коментує матеріалів Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань, де в так званих "Панамських документах" фігурує ім'я українського Президента.

Про це йшлося під час брифінгу в Білому домі.

"Правдою є також те, що президент Порошенко продемонстрував прихильність, разом з частиною влади України, до реалізації повного набору антикорупційних реформ. І увесь час Сполучені Штати продовжують заохочувати Президента Порошенка та інших вищих посадовців в українському уряді здійснити ці антикорупційні реформи", - сказав речник Білого дому Джош Ернест.

Він ще раз підкреслив важливість та вирішальне значення процесу реформування для довгострокового успіху українського народу, зауваживши, що "є ще занадто багато речей, які мають бути виконані".

Також Ернест запевнив, що США продовжать підтримку України, допомагатимуть у безпековій сфері, в економічних питаннях, а також заохочуватимуть до реформ.

На запитання, чи вплине на ставлення США те, що у "Панамських документах" фігурує ім'я українського Президента, Ернест запевнив, що цього не станеться "з кількох причин".

При цьому він відмовився коментувати самі оприлюднені відомості.

"Перш за все, я не можу коментувати будь-які з конкретних звинувачень, які стали відомі на основі цих документів. З огляду на великий обсяг документів, які туди включені, я думаю, що відразу важко перейти до будь-яких висновків", - наголосив речник Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-