Порошенко закликає створити нові механізми тиску на РФ

Порошенко закликає створити нові механізми тиску на РФ

Укрінформ
На думку Петра Порошенка, міжнародна спільнота має забезпечити виконання Будапештського меморандуму та зупинити агресію Москви проти України, у тому числі, шляхом створення нових механізмів тиску на РФ.

Таку позицію висловив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю американському телеканалу Fox News, яке вийшло в США в понеділок ввечері.

"Україна відмовилась від третього найбільшого у світі ядерного арсеналу. Звичайно, ми зробили це в обмін на запевнення в безпеці та гарантії територіальної цілісності й суверенітету моєї країни. На жаль, у 2014 році одна з країн – постійних членів РБ ООН – стала агресором, анексувала Крим та розв'язала конфлікт на сході моєї країни", - констатував український президент.

За його словами, це продемонструвало, що глобальна система безпеки, побудована після Другої світової війни, припинила працювати.

У цьому зв'язку Глава Української держави підкреслив, що зараз необхідно "запропонувати та розвинути новий ефективний механізм", щоб зупинити російську агресію. Інакше, підкреслив він, "можна забути про сам процес нерозповсюдження зброї масового ураження, оскільки кожен буде вказувати на приклад України, як такий, що не мотивує інші країни добровільно відмовлятися від ядерної зброї".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-