Французький

Французький "друг Путіна" клопочеться про зняття санкцій

Укрінформ
Французький політичний союзник президента Росії Володимира Путіна - депутат Тьєррі Маріані - лобіює ухвалення у Національних зборах Франції проекту резолюції про зняття санкцій проти Росії до червневого саміту Євросоюзу.

Своїми намірами Маріані поділився із журналістами у Парижі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей проект резолюції жодним чином не спрямований проти (французького) уряду, а її зміст відповідає справжнім національним інтересам Франції, а також інтересам франко-російських відносин, яким економічні санкції та інші обмежувальні заходи ЄС завдають великої шкоди», - сказав Маріані.

На думку французького політика, санкції проти Росії є «абсолютно неефективними», оскільки вони «не вплинули на врегулювання української кризи».

Маріані також заявив, що згідно з існуючою практикою, парламентські слухання відбуваються у Франції за ініціативою уряду, який визначає їхній порядок денний, але раз на півроку така можливість надається опозиції. Тому Маріані виступив ініціатором і автором проекту резолюції про зняття санкцій проти Росії та звернувся до опозиціонерів, які, за його словами, підтримали його. Маріані додав, що голосування у Національних зборах повинно пройти 28 квітня. Водночас він визнав, що документ навіть у разі його схвалення нижньою палатою парламенту не носить зобов'язального характеру.

Французький депутат також заявив, що він має намір влітку знову відвідати окупований Росією український півострів Крим. При цьому він сказав, що йому добре відомо, що «українська влада видала ордер на його арешт».

Нагадаємо, що Служба безпеки України заборонила на три роки в'їзд на територію України десятьом депутатам Національних зборів та Сенату Франції.

Група французьких парламентаріїв у липні 2015 року здійснила неофіційний візит до анексованого Росією Криму. Поїздку депутатів засудили представники української влади, МЗС Франції та особисто міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Лоран Фабіус, назвавши її «порушенням міжнародного права», а також їхні колеги-депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-