Кремль запускає «Путін-ТБ» кримськотатарською

Кремль запускає «Путін-ТБ» кримськотатарською

Укрінформ
З 1 квітня через супутник з окупованого Росією Криму починає мовлення новий проросійський телеканал кримськотатарською мовою.

Про це повідомив у Facebook написав керівник підконторольного Росії Держкомнацу Криму Заур Смірнов.

"1 квітня телеканал "Міллет" (у перекладі з кримськотатарської - народ) почне мовлення через супутник. Супутникове мовлення телеканалу розраховане на жителів внутрішніх регіонів Російської Федерації, України, Туреччини, країн Середньої Азії і Східної Європи", - написав Смірнов.

Як повідомляє сайт КримРеалії, віце-прем'єр окупаційного уряду Криму заявив, що метою телеканалу "Міллет" є протидія "антиросійській пропаганді".

Кримськотатарська спільнота протестувала у серпні, коли був зареєстрований телеканал, називаючи його "кремлівським пропагандистським засобом". Тестове мовлення канал почав у вересні.

Рівно рік тому, 1 квітня 2015 року, підтримувана Росією влада Криму закрила кримськотатарський телеканал ATR, а також інші незалежні кримськотатарські ЗМІ, що входять разом з ATR до єдиного медіахолдингу.

Причини блокування доступу до новинного сайту "15 минут", який входив до холдингу ATR, і фактичним власником якого є ініціатор блокади півострова Ленур Іслямов, підконтрольна Росії прокуратура окупованого Криму у своєму офіційному повідомленні пояснила так: "Під час моніторингу мережі Інтернет встановлено, що один із новинних інтернет-порталів, фактичним власником якого є Ленур Іслямов, систематично розміщує публікації екстремістського змісту".

Закриття і блокування роботи незалежних кримськотатарських ЗМІ засудили США, Європейський союз, ОБСЄ, Amnesty International, назвавши цей крок подальшим переслідуванням кримських татар на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-