У Міноборони знайшли, куди прилаштувати скорочених

У Міноборони знайшли, куди прилаштувати скорочених "апаратчиків"

Укрінформ
Вивільнених працівників апарату Міністерства оборони можуть працевлаштувати у військових навчальних закладах та науково-дослідних установах.

Про це заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вивільнений особовий склад апарату буде спрямовано на посилення підрозділів аудиту, фінансових, юридичних. Крім того, передбачається можливість працевлаштування у військових навчальних закладах і науково-дослідних установах", - сказав Руснак.

За його словами, більшість заходів з реформування Міноборони буде проведено у 2016 році і цей процес закінчиться до кінця 2018 року, а до кінця 2020 - реформування Збройних Сил у цілому. Буде оновлено систему управління, систему логістичного забезпечення, систему бойової підготовки, підвищено рівень управління військами, делеговано повноваження і надання більшої самостійності керівникам структурних підрозділів, оптимізовано систему соціальних пільг та гарантій.

"Таким чином, процес реформування Міноборони буде здійснюватися у регламентованому законами та іншими нормативно-правовими актами полі, стане прозорим для громадськості, а також недопустить зниження ефективності Міноборони як центрального органу виконавчої влади", - наголосив перший заступник міністра оборони.

Він також нагадав, що реформування оборонної сфери України відповідно до євроатлантичних стандартів віднесено до ключових пріоритетів зовнішньої і внутрішньої політики держави. Так, на виконання рішення Президента України упродовж 2014-2015 років проведено комплексний огляд сектору безпеки і оборони, за результатами якого підготовлені основні стратегічні документи оборонного планування. Головною метою оборонної реформи є набуття Міністерством оборони, Збройними Силами спроможності щодо ефективного реагування на загрози у воєнній сфері та максимальної сумісності зі збройними силами країн-членів НАТО.

Нагадаємо, учора міністр оборони України Степан Полторак заявив, що чисельність апарату МОУ буде скорочено на 200 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-