«Єврооптимісти» заявляють про тиск через закон про конфіскацію

«Єврооптимісти» заявляють про тиск через закон про конфіскацію

Укрінформ
Народний депутат від фракції БПП, представник міжфракційного об'єднання «Єврооптимісти» Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що на об'єднання та інших нардепів здійснюється тиск.

Про це вона заявила під час виступу з трибуни ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами депутата, тиск здійснюється через несхвалення об’єднанням законопроекту № 4057 «Про звернення в дохід держави грошових коштів, валютних цінностей, державних облігацій, казначейських зобов'язань, дорогоцінних металів та доходів від них до ухвалення вироку суду».

 «Об'єднання «Єврооптимістів» та інші депутати зіштовхнулися з абсолютно безпрецедентним тиском і політичними маніпуляціями через нашу позицію щодо законопроекту № 4057, який був прийнятий у першому читанні... Наші аргументи фактично заважають реалізації фактично найбільшої рейдерської схеми в історії України. Гра і прикривання ідеалами Майдану і боротьбою за вкрадені активи Януковича несе за собою велику загрозу захисту власності і породжує потужну машину відбирання власності», - сказала нардеп.

Вона додала, що норма законопроекту, яка передбачає без суду право забирати власність суперечить «не тільки здоровому глузду, а й всім нормам європейського права, європейських стандартів».

«Цей законопроект суперечить Конституції України, Конвенції ООН проти корупції, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Прикриватися поверненням активів Януковича, - технологія, яка використовується при тиску на нас. Сьогодні вже створені всі інструменти для того, щоб повернути ці активи у власність держави», - додала Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада раніше прийняла у першому читанні законопроект № 4057 «Про звернення в дохід держави грошових коштів, валютних цінностей, державних облігацій, казначейських зобов'язань, дорогоцінних металів та доходів від них до ухвалення вироку суду». За словами авторів цього законопроекту, у ньому передбачений механізм, який дасть можливість поповнити Державний бюджет на 50 мільярдів гривень, які знаходяться на рахунках Януковича і його поплічників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-