Аеропорт у Брюсселі так і не відкрили: страйкує поліція (оновлено)

Аеропорт у Брюсселі так і не відкрили: страйкує поліція (оновлено)

Укрінформ
Відновлення роботи брюссельського національного аеропорту «Завентем» ускладнюється додатковими вимогами місцевих правоохоронців щодо повного гарантування безпеки.

Про це заявили у профспілці брюссельського національного аеропорту, повідомляє кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Запропоновані керівництвом заходи є недостатніми і не відповідають очікуванням персоналу поліції аеропорту», - зазначили у профспілці.

Місцеві поліцейські оголосили про відновлення страйку у четвер, вимагаючи забезпечення повного контролю над особами та багажем, які потрапляють на територію аеропорту. За вимогами правоохоронців, «Завентем» може відновити роботу лише після задоволення вимог та завершення страйку.

Прем’єр-міністр Бельгії Шарль Мішель також заявив напередодні, що підтримує позицію про те, що головною умовою відновлення роботи брюссельського аеропорту є повне гарантування безпеки.

«З одного боку, ми повинні відкрити аеропорт якнайшвидше. Це важливо для нашої економічної ситуації і нашого іміджу за кордоном. Але з іншого, як прем’єр-міністр я вважаю, що важливо також надати гарантії належної безпеки», - сказав бельгійський прем’єр.

Він закликав адміністрацію аеропорту і профспілку місцевих поліцейських продовжити переговори з метою якнайшвидшого відновлення роботи «Завентема».

Як повідомляв Укрінформ, напередодні адміністрація аеропорту заявила, що до 1 квітня включно рейси здійснюватися не будуть. Для цього необхідно рішення компетентних органів з авіаційної безпеки, хоча «Завентем» функціонально вже готовий частково відновити роботу.

Після терактів 22 березня брюссельський національний аеропорт призупинив роботу. Зараз у терміналах встановлюється тимчасове обладнання для пропуску пасажирів та контролю безпеки. Це дозволить частково обслуговувати пасажирські рейси. Але, за оцінкою фахівців, повне відновлення пропускної спроможності аеропорту можливе лише за кілька місяців.

Авіакомпанії частково скасували або перенесли свої рейси до інших бельгійських та європейських аеропортів. Із визначених у Брюсселі місць до цих пунктів призначення для пасажирів організовані безкоштовні автобуси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-