Адвокати Януковича вигадали, як зірвати skype-допит у посольстві

Адвокати Януковича вигадали, як зірвати skype-допит у посольстві

Укрінформ
Адвокати президента-втікача Віктора Януковича заявляють, що дача свідчень в режимі відеоконференції у будівлі посольства України не передбачена в Кримінально-процесуальному кодексі, а тому є незаконною.

Про це йдеться у заяві прес-служби адвокатського об'єднання "Aver lex", чиї юристи захищають Януковича. Текст заяви є у розпорядженні "Української правди".

"Адвокати нагадали, що Генеральна прокуратура України пропонує Януковичу дати свідчення по відеозв'язку в одному з посольств України за кордоном. При цьому адвокати заявили, що в Кримінально-процесуальному кодексі України не передбачено можливості проведення допиту "з залученням і використанням приміщень дипломатичних представництв України за кордоном". Тому адвокати переконані, що дача свідчень у посольстві порушить КПК", - йдеться у повідомленні.

Крім того, юристи зазначили, що "будь-які процесуальні дії, вчинені у порушення КПК, згодом не можуть бути визнані судом в якості належних доказів".

"У зв'язку з цим є підстави вважати, що саме на це розраховує Генеральна прокуратура України, наполягаючи на завідомо незаконному порядку проведення допиту Януковича В. Ф. і широко висвітлюючи при цьому свої дії в ЗМІ", - заявили вони.

Адвокати Януковича також зазначили, що нічого не знають про направлення Генпрокуратурою України будь-яких клопотань та запитів у відповідні органи РФ з питань організації допиту Януковича.

Раніше керівник робочого апарату Українського бюро Інтерполу Василь Неволя заявив, що Росія офіційно не визнає перебування Януковича на її території і блокує всі запити про його екстрадицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-