США хочуть бачити Україну не жертвою, а партнером - експерт

США хочуть бачити Україну не жертвою, а партнером - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Сполучені Штати Америки хочуть бачити Україну не жертвою зовнішньої агресії, а партнером у відновленні європейської безпеки. Крім того, Київ має продемонструвати готовність до подолання корупції.

Таку думку у коментарі Укрінформу висловила директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук.

«Для того, щоб Україна залишалася цікавою і важливою для США, вона має побороти корупцію, принаймні показати, що готова боротися з нею, продемонструвати політичну волю до цього. Сьогодні у Вашингтоні вважають, що такої політичної волі бракує. Довіра до уряду зменшується з кожним якщо не тижнем, то місяцем», - вважає Гетьманчук.

По-друге, говорить експерт, Україна має перестати постійно позиціонувати себе як жертва зовнішньої агресії.

«Вона повинна показати, що може бути цікавою у вирішенні глобальних питань. У тому числі з європейською безпекою. Ми маємо зробити свій внесок, показати, що ми - переможці. Американці не люблять лузерів. Якщо ми будемо постійно казати, що ми жертва, ми не будемо цікаві США. Тому що їх інтересів щодо України є два: європейська безпека (те, яким чином Україна може допомогти цю безпеку відновити) та приклад успішної демократичної моделі в регіоні. Зокрема, в майбутньому і для Росії », - зазначає Гетьманчук.

Вона додала, що Київ цікавий Штатам лише як частина регіонального європейського пазлу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-