Депутат Вітко заявляє, що не має наміру входити у БПП чи НФ

Депутат Вітко заявляє, що не має наміру входити у БПП чи НФ

Укрінформ
Народний депутат від "Радикальної партії Олега Ляшка" Артем Вітко заявляє, що не має наміру входити ні в парламентську фракцію "Народний фронт", ні в "Блок Петра Порошенка".

Про це він заявив журналістам у четвер у кулуарах Ради.

"Що стосується заяв про мій вхід у БПП чи "Народний фронт", заяв про прийняття мене у ці фракції, то хочу заявити, що це все маніпуляції. На сьогодні я залишаюся у фракції Ляшка", - запевнив Вітко.

Він також зазначив, що, у разі незгоди політичної сили з його принципами, готовий бути виключений з фракції в Раді: "Я звертався з трибуни парламенту до своєї фракції з тим, щоб вони виключили мене з фракції. Сам я не виходив із фракції. Прошу правильно трактувати цю ситуацію і не спекулювати на ній, особливо сьогодні... Якщо фракція "Радіальної Партії" не згодна з моїми принципами, нехай мене виключають".

Народний депутат також заявив, що вважає неприпустимою поведінку партійного лідера Олега Ляшка, який критикує діяльність влади.

"Розгойдувати сьогодні крісло під Президентом, що наполегливо робить Олег Ляшко, на мій погляд, це відверта гра на руку Путіну. Як людина військова, я не сприймаю таких дій та випадів", - зазначив Вітко.

Як повідомляло агентство, 18 вересня 2015 року Вітко заявив про вихід з фракції РПЛ, після чого передав відповідну заяву спікеру Володимиру Гройсману.

У той же день РПЛ на своєму з'їзді на підставі ч. 6 ст. 81 Конституції україни достроково припинила повноваження Вітка і закликала ЦВК зареєструвати депутатом Ради замість нього Тетяну Юзькову.

У свою чергу ЦВК встановив відсутність правових підстав для визнання обраним депутатом Юзькову замість Вітка.

3 грудня Вітко відкликав свою заяву про вихід з парламентської фракції РПЛ, яку він подав 18 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-