Деканоідзе: Нацполіція дуже добре виконала

Деканоідзе: Нацполіція дуже добре виконала "безвізове домашнє завдання"

Ексклюзив
Укрінформ
Україна в частині поліцейської роботи успішно справляється з поставленими перед нею завданнями, необхідними для лібералізації візового режиму.

Про це кореспондентові Укрінформу в ФРН розповіла начальник Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

«Національна поліція виконує своє домашнє завдання щодо візової лібералізації. Те домашнє завдання, яке у нас було після останнього звіту групи експертів, ми виконали дуже добре, це нам тут підтвердили», - сказала глава Нацполіції.

Зокрема, завдання, які постали перед створеною 7 листопада минулого року структурою в контексті безвізового режиму, стосуються організованої злочинності, транснаціональної злочинності, торгівлі людьми. Деканоідзе запевнила, що в Нацполіції «дуже серйозна концепція щодо організованої злочинності», вона «дуже жорстко спрямовуватиме заходи проти кримінальних авторитетів, які займаються не лише дрібними кримінальними справами, а й «кришують» великі справи в тіньовій економіці». 

«Подолати оргзлочинність у цілому буде дуже важливо в тому числі і для збереження наших кордонів, адже такі кримінальні авторитети часто-густо займаються не лише перевезенням нелегальних вантажів, але і хочуть бути залучені в перевезеннях нелегальних мігрантів», - сказала співрозмовниця агентства.

Вона відзначила як важливий крок майбутнє укладення Договору про оперативну і стратегічну співпрацю з Європейським поліцейським управлінням. За її словами, це «допоможе серйозно зайнятися масштабними інформаційними базами, які реально важливі не лише для України як держави, але і для Європи», і дасть шанс Україні «підлаштовуватися під європейську базу».

Переговори про підписання угоди відбулися в лютому цього року в Гаазі. Раніше Верховна Рада ратифікувала Меморандум про встановлення захищеної лінії зв'язку, що робить можливим встановлення в Національному контактному пункті по взаємодії з Європейським поліцейським офісом захищеного каналу зв'язку SIENA між Україною і Європолом і здійснення обміну інформацією через цей канал. Питання укладення Договору між Україною і Європолом про оперативну співпрацю включене Єврокомісією до Плану дій для України щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

«У зв'язку з подіями в Європі Україна як європейська держава стає дедалі більш важливою для Європи в питанні безпеки кордонів, боротьби з транснаціональною, організованою злочинністю», - наголосила керівник Нацполіції, відзначивши, що цілісність рішення проблем в Україні стане шляхом до безпечної і всієї Європи.

Хатія Деканоідзе зустрілася c президентом Федеральної поліції ФРН Дітером Романном, держсекретарем МВС Емілі Хабер і президентом поліції Берліна Клаусом Кандтом.

Шеф Нацполіції перебувала в столиці ФРН разом із заступником міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Оленою Зеркаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-