"Самопоміч" не схотіла повертатися в коаліцію

Укрінформ
Фракція "Блоку Петра Порошенка" провела зустріч з фракцією "Самопоміч", проте остання відмовляється повертатись в коаліцію.

Про це журналістам розповів заступник керівника фракції Олексій Гончаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, зустріч відбулася", - відповів він на запитання, чи дійсно БПП сьогодні мала зустріч з "Самопоміччю".

Водночас Гончаренко наголосив, що "Самопоміч" відмовилася за будь-яких умов входити до парламентської коаліції й обіцяє ситуативну підтримку окремих рішень.

"Ми запитали колег їхню позицію по коаліції уряду. Вони відповіли, що в коаліцію вони не йдуть, а готові при якихось умовах підписати якусь угоду, що вони є партнерами коаліції меншості", - пояснив він.

На запитання, чи пристала фракція БПП на таку пропозицію, Гончаренко відповів: "Цього немає в українській Конституції. Коли на це Конституція погодиться, тоді ми зможемо погодитися".

У свою чергу народний депутат фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв зауважив, що його фракція дійсно не буде входити до коаліції, але може розглянути підписання угоди з коаліціянтами щодо підтримки тих чи інших рішень парламенту.

"Ми пояснили свої пропозиції, сказали, що не повернемося в коаліцію, але можемо підтримати Прем'єр-міністра й укласти угоду про те, які рішення ми підтримаємо разом з силами нової більшості і Прем'єр-міністра. Ми не будемо опозицією зараз опозиції. Ми будемо європейською опозицією", - додав Соболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-