В зоні АТО поновив роботу пропускний пункт

В зоні АТО поновив роботу пропускний пункт "Золоте"

Фото
Укрінформ
У четвер, 31 березня, з метою стабілізації ситуації на сході країни, пов'язаної з пропуском громадян в Луганській області, відновлюється робота ще одного дорожнього коридору та відкрито контрольний пункт в'їзду-виїзду "Золоте".

Відкрили КПВВ за участю голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки та начальника Східного регіонального управління Держприкордонслужби полковника Сергія Бідила, повідомляє ДПСУ.

"Контрольний пункт розташований на дорожньому коридорі "Стаханов - Золоте - Гірське - Лисичанськ" в напрямку Луганська, на відстані близько 2 км від лінії розмежування. Він є єдиним КПВВ в Луганській області, де лінію розмежування можна буде перетинати на автомобілях. Прикордонниками спільно з Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією та штабом АТО було проведено низку заходів щодо облаштування місць несення служби прикордонників та працівників фіскальної служби, забезпечення відповідними технічними засобами контролю, визначено порядок пропуску осіб та транспортних засобів", - йдеться у повідомленні.

Пункт контролю побудовано за удосконаленою технологією, що дозволить зменшити час очікування для осіб, які прямують в обидва напрямки. Організовано робочі місця інспекторів прикордонної служби на 3 в'їзних смугах руху та 3 виїзних, а також окремо визначена смуга для руху пішоходів.

Фото: Станіслав Михайлов/Укрінформ

З метою своєчасного реагування на збільшення пасажиропотоку в пункті контролю є можливість для здійснення реверсного руху. До несення служби в цьому КПВВ будуть залучатись лише ті прикордонники, які мають досвід роботи в пунктах пропуску та пройшли відповідну підготовку.

Оскільки ситуація в районі проведення АТО є складною, на КПВВ облаштовано 4 укриття, які, у разі провокаційних обстрілів, дозволять зберегти життя громадянам, які будуть перетинати лінію розмежування.

Пропускна спроможність КПВВ "Золоте" становить близько 5 тисяч осіб та 1500 транспортних засобів на добу. Він дозволить розвантажити наявні КПВВ в Луганській і Донецькій областях, забезпечити більш зручні та комфортні умови людям, які перетинають лінію розмежування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-