Порошенко назвав передумови для проведення виборів на Донбасі

Порошенко назвав передумови для проведення виборів на Донбасі

Укрінформ
Україна проведе вибори на Донбасі, коли будуть забезпечені щонайменше три передумови, які гарантуватимуть чесність та прозорість цього процесу.

Про це заявив у середу в Вашингтоні Президент України Петро Порошенко, виступаючи на форумі "Боротьба України за свободу, що триває", передає власний кореспондент Укрінформу.

"Україна продовжує бути прихильною реалізації Мінських домовленостей повною мірою. Це - єдиний варіант для мирного врегулювання, який існує сьогодні. Ми зацікавлені в тому, щоб розблокувати політичний процес і провести місцеві вибори на Донбасі", - підкреслив Глава Української держави.

Проте, наголосив він, проведення цих виборів можливе лише за кількох умов. Перша – це виконання Росією пунктів Мінської угоди, пов'язаних з безпекою, та припинення маніпуляцій з її боку фразою "проведення місцевих виборів відповідно до законодавства України та міжнародних стандартів".

"Вибори мають бути вільними та справедливими, відповідно до встановлених норм ОБСЄ", - підкреслив президент.

Друга передмова стосується розгортання розширеної міжнародної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі "з метою забезпечення безпеки до, під час та після виборів".

Крім того, за його словами, голосування можна буде провести, коли Україна приступить до відновлення українського контролю над кордоном.

"І це дуже важлива умова для проведення вільних і справедливих виборів", - наголосив Президент.

"Рецепт для врегулювання досить простий. Куди складніше змінити ставлення з боку Росії і зробити так, що б вона залишила Україну в спокої", - зазначив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-