Американський експерт розповів, що чекає на Порошенка у Вашингтоні

Американський експерт розповів, що чекає на Порошенка у Вашингтоні

Укрінформ
Попри негативне сприйняття на Заході політичної ситуації в Україні у зв'язку зі зволіканнями у формуванні нового уряду та реформи Генпрокуратури, зустрічі Петра Порошенка з американський керівництвом відіграватимуть виключно позитивну роль.

Про це зазначив у ексклюзивному коментарі Укрінформу в середу директор з питань прав людини американського Інституту Маккейна Девід Крамер.

"За моїми очікуваннями, в адміністрації США існує багато розчарувань через неспроможність сформувати уряд в Україні, подолати цей політичний процес, а також через брак серйозної боротьби з корупцією. Водночас, мають місце занепокоєння з приводу припинення російської агресії на Донбасі", - зазначив експерт.

Він зауважив, що зустріч президента Порошенка з віце-президентом Байденом буде одним із найважливіших подій в рамках візиту українського лідера до Вашингтона та його участі в Саміті з питань ядерної безпеки.

Крамер підтвердив, що американське керівництво "поступово втрачає постійну увагу" до України. Втім, на його переконання, українські лідери можуть посприяти тому, щоб змінити ситуацію на краще, розв'язавши політичні проблеми всередині країни та розпочавши серйозні антикорупційні реформи.

"Якщо вони зроблять це, то отримають набагато більшу підтримку",- зауважив експерт.

Він підкреслив, що в будь-якому разі зустріч Байдена і Порошенка матиме виключно позитивну роль для України, якою би не була розмова між політиками щодо ситуації в державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-