Глава Мінфіну США підказує Росії правильний шлях до зняття санкцій

Глава Мінфіну США підказує Росії правильний шлях до зняття санкцій

Укрінформ
Сполучені Штати зацікавлені в тому, щоб послабити тиск економічних санкцій проти Росії за умови, якщо Москва виконає всі зобов'язання за Мінською угодою.

Таку позицію озвучив міністр фінансів США Джейкоб Лью, виступаючи в середу у Вашигтоні у Центрі Карнегі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми намагалися бути дуже чіткими: на наше переконання, імплементація Мінська була б правильним виходом для відновлення прийнятної геополітичної ситуації, і це було б шляхом до послаблення санкцій", - зауважив міністр.

Він підкреслив, що Мінськ-2 – це саме та угода, за якою Росія домовлялася з Україною і яка містить перелік дій, що мають бути виконані обома сторонами. "Натомість Росія не виконала всіх своїх зобов'язань за Мінськом. Якщо вони зроблять це, ми не проти, і нам хотілося б того, щоб санкції були скасовані, оскільки вони в такому разі досягнуть своїх цілей", - наголосив Лью.

Він підкреслив, що основна мета застосування санкцій полягає в тому, щоб змусити країни змінити свою політику, і в разі успіху ці обмеження мають бути зняті. Якщо ж не дотримуватися цього принципу, то довіра до самого інституту санкцій буде підірвана, і це зашкодить можливостям використовувати економічні обмеження для зміни політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-