ГУР: Росія перекинула в Сирію своїх генералів з Донбасу

ГУР: Росія перекинула в Сирію своїх генералів з Донбасу

Укрінформ
Головним управлінням розвідки встановлено, що декілька генералів ЗС РФ направлені на керівні посади в угруповання військ ЗС РФ в Сирії з тимчасово окупованих територій сходу України.

Про це повідомляє прес-центр ГУР МОУ.

"Встановлено, що декілька генералів ЗС РФ, які виконували злочинні накази воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України, направлені на керівні посади в угруповання військ ЗС РФ в Сирії", - йдеться в повідомленні.

У ГУР зазначають, що вочевидь генералів направили в Сирію для передачі "досвіду" зі скоєння воєнних злочинів: організації обстрілів житлових кварталів, шкіл та лікарень, катування військовополонених, незаконного затримання мирних жителів, використання кадрових військових та бойової техніки без знаків розрізняння та державної приналежності.

Повідомляється про трьох таких командувачів, які відправлені з Донбасу до Сирій. Перший - генерал-полковник ЗС РФ Лєнцов Олександр Іванович (Ленцов Александр Иванович).

российський генерал Ленцов

"На посаду заступника командувача по комендатурам угрупування ЗС РФ в Сирії (авіабаза Хмеймім, Сирія) прибув генерал-полковник Лєнцов Олександр Іванович (Ленцов Александр Иванович), який у 2014-2015 роках, перебуваючи на посаді заступника командувача Сухопутними військами ЗС РФ, виступав безпосереднім координатором бойового застосування 1 (Донецьк, Україна) та 2 (Луганськ, Україна) АК Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного військового округу (Ростов на Дону, Росія) ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях сходу України", - йдеться в повідомленні.

Ще один командир, пояснюють в прес-центрі, - генерал-майор ЗС РФ Завізйон Олексій Володимирович.

российский генерал Завизйон

"На посаду заступника командувача з безпеки прикордонних територій угрупування військ ЗС РФ в Сирії (авіабаза Хмеймім, Сирія) прибув генерал-майор Завізйон Олексій Володимирович (Завизьон Алексей Владимирович), який у 2015 році перебував на посаді командувача 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ, а по закінченню терміну перебування передав посаду командувача 1 АК ЗС РФ генерал-майору В. Асапову", - пояснюється в повідомленні.

За даними розвідки, третім керівником в Сирії став генерал-майор ЗС РФ Ярощук Степан Степанович, який причетний до бойового застосування ракетних військ та артилерії на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

российский генерал Ярощук

"На посаду начальника ракетних військ та артилерії угрупування військ ЗС РФ в Сирії (авіабаза Хмеймім, Сирія) прибув генерал-майор ЗС РФ Ярощук Степан Степанович (Ярощук Степан Степанович), колишній начальник ракетних військ та артилерії Південного ВО ЗС РФ, який несе відповідальність за бойове застосування ракетних військ та артилерії на тимчасово окупованих територіях Донбасу з початку збройної агресії Росії проти України, а також за обстріли підрозділів Збройних Сил України, мирного населення та об'єктів інфраструктури з території Росії", - зазначається в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-