Корнієць похвалився, що Євросуд взяв його заяву до розгляду

Корнієць похвалився, що Євросуд взяв його заяву до розгляду

Документ
Укрінформ
Європейський суд з прав людини взяв до розгляду заяву одного з "діамантових" прокурорів Олександра Корнійця.

Про це Корнієць написав на своїй сторінці у Facebook

"Цікавий день сьогодні. Звільнили останнього негідника, який прийняв і виконав бандитське замовлення на моє усунення з посади, і я сьогодні отримав позитивну відповідь від ЄСПЛ!" - зазначив він.

За інформацією Корнійця, суд взяв до розгляду його заяву від 24 грудня 2015 року.

В якості доказу колишній заступник прокурора Київської області наводить скан-копію листа, отриманого з секретаріату ЄСПЛ.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 29 березня, генпрокурор Віктор Шокін звільнив свого заступника Давіда Сакварелідзе.

24 березня журналістам стало відомо, що з Генпрокуратури звільнили 17 працівників ліквідованих раніше Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва, які займалися справою "діамантових прокурорів".

Цього ж дня Сакварелідзе заявив, що "діамантовий прокурор" Олександр Корніець був керуючим справами генерального прокурора Віктора Шокіна.

5 липня 2015 року під час спецоперації СБУ та ГПУ були затримані заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін. Під час обшуків у них виявлено понад 500 тис. дол. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів. Прокурорам було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-