Куценко каже, що Сакварелідзе працював абияк

Куценко каже, що Сакварелідзе працював абияк

Укрінформ
В Генеральній прокуратурі України розповіли про причини, які призвели до звільнення з органів прокуратури заступника глави ГПУ - головного прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе.

Як заявив на брифінгу прокурор ГПУ Владислав Куценко, Сакварелідзе не мав права приймати участь в мітингах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі зазначають про якийсь неймовірний тиск, про якусь розправу, але чомусь ніхто не звертає увагу на причини, які прямо прописані в наказі генерального прокурора, що призвели до звільнення пана Сакварелідзе з органів прокуратури... Це і систематичне порушення прокурорської етики...", - сказав він.

За словами Куценка, 24 березня Сакварелідзе "чітко закликав" прокурорів прийти на мітинги.

"Це суворо заборонено чинним законодавством. Не мають право прокурори приймати участь в мітингах, акціях. Він цей мітинг організував на своєму Фейсбуці, закликав на нього прийти і сам особисто взяв у ньому участь. Це не допустимо, це порушення і законів про прокуратуру, і прокурорської етики. Це одна з причин", - зазначив прокурор.

Куценко додав, що Сакварелідзе "неодноразово допускав факти невиконання або не належного виконання" службових доручень керівництва Генеральної прокуратури. Зокрема, прокурор навів як приклад призначення Сакварелідзе старшим групи прокурорів у справі "діамантових прокурорів". Куценко підкреслив, що "незважаючи на те, що йому (Сакварелідзе - ред.) було доручено особисто прийняти участь у підтримці державного обвинувачення у суді, доручення керівництва Генеральної прокуратури він не виконував і будь-яких пояснень з цього приводу не надавав".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-