Порошенко спростив іноземним воїнам ЗСУ отримання громадянства

Порошенко спростив іноземним воїнам ЗСУ отримання громадянства

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким вніс зміни до Порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які перебувають на службі у ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Порошенко підписав Указ "Про внесення змін до Указу Президента України від 27 березня 2001 року №215", яким вносяться зміни до Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень, затвердженого Указом Президента України від 27 березня 2001 року №215. Документ врегульовує організаційні питання запровадження спрощеного порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, котрі проходять військову службу у Збройних Силах нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Так, 28 січня Верховною Радою було прийнято Закон "Про внесення змін до статті 9 Закону України "Про громадянство України" щодо прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України. Ним було унормовано питання прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять службу у ЗСУ. Зокрема, скорочено термін безперервного проживання на законних підставах на території України з 5 до 3 років з моменту набрання чинності контракту про проходження військової служби у Збройних Силах. У зв’язку з ухваленням зазначеного Закону і виникла необхідність внесення відповідних змін до Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства.

Зокрема, змінами до Указу визначається перелік документів, що подаються для прийняття до громадянства України особою, яка в установленому законодавством України порядку проходить військову службу за контрактом у Збройних Силах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-