Справа Кернеса: суд розійшовся до наступного понеділка

Справа Кернеса: суд розійшовся до наступного понеділка

Укрінформ
Чергове засідання Київського райсуду Полтави у справі харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраданні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів євромайдану у січні 2014 року, призначене на 4 квітня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суддя Антонов призначив чергове засідання у справі Кернеса на 4 квітня, тобто, через один тиждень. При цьому Кернес клопотав про призначення суду за два тижні, оскільки йому, інвалідові на візку, важко їздити до Полтави кожного тижня. Водночас, суддя попросив Кернеса завчасно повідомити, якщо він не зможе з'явитися на суд 4 квітня", - зазначили в суді.

На суд, як стало відомо, не прибули двоє свідків обвинувачення.

"Суддя пригрозив, що, якщо з'ясується, що вони отримали повістки, але не з'явилися, 4 квітня їх доставлять у суд примусово", - додали в суді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 28 березня у Київському райсуді Полтави продовжився допит свідків обвинувачення. Підтримати Кернеса приїхав нардеп України Валерій Писаренко.

14 березня на суді у Полтаві Кернес подав клопотання, що йому за станом здоров'я важко їздити на суд щотижня, і чергове засідання було призначене на 28 березня.

На суді Кернес і його охоронці не визнають провину і заявляють про фальсифікацію справи. Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-