Луценко: У Сакварелідзе правильні вимоги, але це не предмет мітингу

Луценко: У Сакварелідзе правильні вимоги, але це не предмет мітингу

Укрінформ
Пікетування Генеральної прокуратури одним із заступників Генпрокурора говорить лише про одне – в країні хаос.

Про це в ефірі програми «Підсумки тижня» на телеканалі «Інтер» сказав голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко.

«Створення Генеральної інспекції, на якій правильно наполягає пан Сакварелідзе, не може бути предметом мітингу, бо це – предмет закону. А всі депутати, які підтримують заступника генпрокурора, мали давно внести проект закону, в якому ввести право прокуратури на Генеральну інспекцію, котра отримала б право чистити власні лави. А сьогодні законних підстав на створення такої інспекції у Генпрокуратури немає», - наголосив Луценко і уточнив, що єдиним таким органом на сьогодні є Національне антикорупційне бюро.

Юрій Луценко зазначив, що планує підготувати проект такого закону, завдяки якому Генеральна прокуратура зможе на законних підставах через Генеральну інспекцію вичистити власні лави від корупціонерів, провести конкурс, а результати цього конкурсу має підписати новий Генеральний прокурор, якого підтримає суспільство.

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня журналістам стало відомо, що з Генпрокуратури звільнили 17 працівників ліквідованих раніше Управління з розслідування кримінальних проваджень відносно працівників прокуратури і Відділу процесуального керівництва, які займалися так званою справою "діамантових прокурорів". 

25 березня під стінами Генпрокуратури відбулася акція на їх підтримку.

Того ж дня очільники майже всіх обласних прокуратур підписалися під заявою, у якій йдеться, що заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе ганьбить відомство. А наступного дня народні депутати, обрані від Одеської області, підтримали звернення керівників територіальних прокуратур України про звільнення Сакварелідзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-