Справа

Справа "діамантових": усі прокурори досі працюють у ГПУ

Укрінформ
Усім звільненим працівникам ліквідованих раніше Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва запропоновано вакантні посади в центральному апараті Генеральної прокуратури.

Про це прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив на брифінгу в неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вказані особи, які працювали у відділі та управлінні були виведені поза штат, але залишаються при цьому прокурорами, отримують заробітну плату, мають посвідчення. Їм повідомили про звільнення... До цього попередження про звільнення додається перелік вакантних посад", - сказав Куценко.

За його словами, цих прокурорів попередили, що їх звільняють у зв'язку із ліквідацією структурного підрозділу, в якому вона працювала, натомість надають альтернативну посаду. "Тобто, попередження про вивільнення не означає, що особу звільняють. Це означає, що її структурний підрозділ скорочено, пропонують нові посади і як наслідок, наказ про призначення на іншу вакантну посаду", - запевнив він.

Водночас речник ГПУ зазначив, що надалі прокурорів на роботу до Генінспекції набиратимуть на конкурсних засадах. "Подальший набір у Генінспекцію повинен відбуватись лише на конкурсних засадах", - наголосив він.

За словами Куценка, такою є позиція генерального прокурора Віктора Шокіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-