Міжнародні консультанти допоможуть Україні з реформами - Порошенко

Міжнародні консультанти допоможуть Україні з реформами - Порошенко

Укрінформ
Міжнародна консультативна рада допоможе Україні стати сильнішою. 

Таке переконання висловив Президент України Петро Порошенко у своєму виступі на засіданні ради, що проходить у суботу в Києві, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Впевнений, що ця Рада допоможе нам пройти період драматичних подій, і Україна стане сильнішою», - звернувся до учасників засідання Порошенко.

Президент відзначив, що учасники Міжнародної консультативної Ради є справжніми друзями України зі всього світу. Глава держави наголосив, що для України дуже корисною є ініціатива збирати таких визначних осіб, які могли б допомогти у проведенні реформ та подоланні безпекових викликів. Він подякував учасникам за їхні зусилля та готовність підтримати Україну.

Порошенко підкреслив, що українці вже кілька разів за новітню історію своєї держави доводили відданість демократії та демонстрували готовність боротися за своє європейське майбутнє.

«Україна має хороші перспективи для реформ, і Україна буде країною, де є незалежна судова система, верховенство права, демократія і гарний інвестиційний клімат, безпека. Україна матиме процвітаюче майбутнє», - переконаний Президент.

Він зазначив, що рекомендації та поради Міжнародної консультативної Ради допоможуть  побудувати саме таку Україну.

Порошенко поінформував учасників засідання про хід реформ в Україні, наголосивши, що Україна залишається відданою реформам - боротьбі з корупцією, побудові системи верховенства права та реформи судочинства - всім тим реформам, що наближають Україну до Європи.

«Кожен з вас у вашій власній країні був свого часу «батьком певного дива» - економічного, демократичного. І ви дійсно друзі України. Тому хотів би об'єднати наші зусилля, щоб досягти результатів та привнести в Україну позитивні речі», - підкреслив Президент.

До складу Міжнародної консультативної ради увійшли, зокрема, Прем'єр-міністр Австралії (2013-2015) Тоні Ебботт, заступник Прем'єр-міністра Польщі (1989 - 1991, 1997 - 2000), автор реформ Лєшек Бальцерович, керівник комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмар Брок, Прем'єр-міністр Словаччини (1998-2006) Мікулаш Дзурінда, Прем'єр-міністр Литви (1999 - 2000, 2008 - 2012) Андрюс Кубілюс, Маршал Сейму Польщі (2014-2015), Міністр закордонних справ Польщі (2007 - 2014) Радослав Сікорський, Перший заступник Міністра фінансів (1989-1990) Марек Домбровський, польський політик, журналіст, депутат Сейму Польщі (ІІ та ІІІ скликання) Мирослав Чех.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-