Виявляється, реформі Шокіна завадили $2 мільйони, які пропали - Сакварелідзе

Виявляється, реформі Шокіна завадили $2 мільйони, які пропали - Сакварелідзе

Укрінформ
Заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе вважає розслідування факту розкрадання коштів США на реформування прокуратури спробою дискредитувати його команду. 

Про це він заявив в ефірі Громадського

«Виявляється, те, що завадило Шокіну реформувати прокуратуру — це 2 мільйони доларів, які пропали. Це вже 8 або 9 справа, яка реєструється проти нашої команди. Основна частина нашої роботи зараз паралізована», — зазначив Сакварелідзе.

За словами заступника прокурора, його команда не мала доступу до виділених США коштів на реформи прокуратури.

«Я дивувався, коли мене запитували: Давид, а де гроші, чому вони не на нашому рахунку? Я говорив, що вони і не повинні бути на нашому рахунку. Є проект, і вони фінансують цей проект», — зазначив він.

ГПУ оприлюднила звернення народних депутатів щодо можливого викрадення "грантових" грошей на реформи

Як повідомляв Укрінформ, до Генеральної прокуратури надійшло офіційне звернення народних депутатів щодо використання коштів, виділених США з метою кадрового оновлення та реформування системи органів прокуратури України.

У свою чергу, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт пояснив, що гроші були надані не напряму Генпрокуратурі. Вони були розподілені - 200 тисяч доларів були надані Організації економічного співробітництва та розвитку на розробку тестів для співробітників органів прокуратури, а ще 2 млн доларів - Міжнародній організації з розвитку і права, щоб надалі використати в реформі прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-