Після окупації Криму Росія не припиняє «топтати» міжнародне право - МЗС України

Після окупації Криму Росія не припиняє «топтати» міжнародне право - МЗС України

Укрінформ
З моменту фактичної окупації Росією українського Криму і засудження цього кроку переважною більшістю країн-членів ООН, Кремль продовжив ігнорувати міжнародне право і, більш того, застосував агресію на Донбасі.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, виступаючи в ООН з нагоди другої річниці ухвалення резолюції щодо Криму.

"Резолюція, яка стала темою нашої зустрічі, сьогодні так само актуальна, як і два роки тому. Незважаючи на цей чіткий вердикт міжнародного співтовариства, Росія, у тому, що стосується України, ні на хвилину не поверталася до сфери міжнародного права", - цитує слова українського заступника міністра Центр новин ООН.

Замість цього, продовжив Кислиця, "до своїх злочинів проти Статуту ООН Росія додала військове втручання на українському Донбасі".

При цьому представник українського МЗС звернув увагу, що "впродовж двох років окупації Криму Російська Федерація грубо порушує основні права населення Криму".

Він відзначив, що це питання винесуть на обговорення Ради Безпеки ООН, яка збереться в п'ятницю у форматі "формули Аррії".

Кислиця також підкреслив, що "Україна зробить усе можливе - у дипломатичному і юридичному планах - з тим, щоб зупинити російську агресію на Донбасі і домогтися деокупації Криму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-