Напад на консула: Київ вимагає від РФ безпеки для дипломатів

Напад на консула: Київ вимагає від РФ безпеки для дипломатів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони розслідувати напад невідомих осіб на консула Генконсульства України в Ростові-на-Дону, який перебував у службовому відрядженні в м.Грозний та притягнути винних до відповідальності.

Про це йдеться в заяві МЗС України, розміщенній у четвер на офіційному сайті відомства.

«Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з фактом нападу невідомих осіб на консула Генконсульства України в Ростові-на-Дону, який перебував у службовому відрядженні в м.Грозний (Російська Федерація) для участі у судовому процесі у справі незаконно утримуваних на території РФ громадян України М.Карпюка та С.Клиха»,- йдеться в заяві.

В українському відомстві наголосили, що напад на особу, яка має дипломатичний імунітет, є кричущим порушенням всіх міжнародно-правових актів і свідчить про неготовність російської сторони гарантувати безпеку перебування на її території іноземних дипломатів. А створювані російською владою перешкоди родичам, захисникам і свідкам, насильство та залякування усіх, хто вголос говорить про політичні переслідування українців в Росії, в МЗС України розцінюють як намагання Кремля не допустити об'єктивного висвітлення судового фарсу у справі М.Карпюка, С.Клиха та інших українців, які стали політичними в'язнями.

«Вимагаємо від російської сторони негайно вжити заходів для забезпечення безпеки перебування та пересування територією РФ українських дипломатів, розслідувати інцидент та притягнути винних до відповідальності», - підкреслюється в офіційній заяві відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-