У Грозному побили українського консула

У Грозному побили українського консула

Укрінформ
У Грозному під час нападу на главу "Комітету з протидій катуванням" один із нападників ударив українського консула в Ростові-на-Дону Олександра Ковтуна.

Про це в Твітері написав міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"З Грозного: 16 березня під час нападу на главу рос. "Комітету з протидій катуванням" один з нападників завдав удару українському консулу", - зазначив Клімкін.

Міністр додав, що у четвер до зали суду у справі українців Миколи Карпюка і Станіслава Клиха навмисне зігнали людей, які навіть не знали, на який суд прийшли, щоб не пустити туди журналістів та правозахисників.

"Сьогодні зала суду була вщерть заповнена "студентами" та "представниками громадських організацій", які навіть не знали, на який суд прийшли", - написав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у Грозному було скоєно напад на главу "Комітету з протидії катуванням" Ігоря Каляпіна. Це сталося у холі готелю "ГрознийСіті", де Каляпін мав зустрітися з журналістами і правозахисниками, які прибули на процес у справі Миколи Карпюка та Станіслава Клиха. Працівники поліції попросили Каляпіна виселитися з готелю. Коли він спустився у хол, правозахисника побили і закидали яйцями, борошном, зеленкою і тортом. Серйозних ушкоджень Каляпін не зазнав, проте звернувся в поліцію.

Раніше у четвер, 17 березня, Верховний суд Чечні відмовив у апеляції громадянам України Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, яких звинувачують у вбивстві російських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-