Рада поновила роботу - доопрацьовують спецконфіскацію

Рада поновила роботу - доопрацьовують спецконфіскацію

Укрінформ
Верховна Рада поновила роботу після перерви, під час якої відбувалися консультації щодо законопроекту про спецконфіскації. Зараз депутати-юристи доопрацьовують законопроект.

Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ні у кого немає дискусій про те, що кошти, які вкрадені у громадян України, треба повернути в бюджет. Єдине застереження, - щоб не зробити таким чином, що ми ці кошти повернемо, а завтра їх хтось забере через судові рішення. Тому юридично все має бути вивірено і чітко. Дякую всім юристам, які працювали. Зараз вони (юристи — ред.) завершують доопрацювання цього питання і ми почнемо його розгляд», - сказав Гройсман.

Ініціатори законопроекту, зокрема, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник наголошував, що саме цей закон допоможе повернути в Державний бюджет активи екс-президента Віктора Януковича. Проте ряд депутатів висловили незадоволення цим законопроектом через побоювання, що його дія в разі ухвалення може поширитися на будь-якого громадянина, і в будь-кого можуть конфіскувати кошти до ухвалення вироку суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-