У Латвії ліквідували банк українського депутата Фурсіна

У Латвії ліквідували банк українського депутата Фурсіна

Укрінформ
У Латвії ліквідовують банк Тrasta komercbanka(TKB), співвласником якого є депутат ВР України 8-го скликання (депутатська група «Воля народу») Іван Фурсін. При цьому сам депутат заявляє, що банк був знищений свідомо.

Про це Фурсін сказав в інтерв'ю місцевим ЗМІ, повідомляє портал Rus.db.lv.

"В останні два місяці мені фактично довелося жити в Латвії, я зустрічався з багатьма обізнаними людьми, які розповідали, що Латвія хоче вступити в ОЕСР (Організацію економічного співробітництва і розвитку - ред.), і одна з умов прийняття - "наведення ладу" у фінансовому секторі. Не знаю, що за цим криється, але у мене виникла впевненість, що TKB був свідомо обраний як доказ того, що банківський регулятор працює", - заявив Фурсін.

На думку депутата, співвласника банку місцева Комісія ринку фінансів і капіталу (КРФК) останні дев'ять місяців свідомо працювала над тим, щоб закрити TKB: "Можливо, моя помилка полягала у тому, що в розмові з тодішнім керівником комісії, обговорюючи падіння вартості українських активів, я сказав, що ми шукатимемо стратегічного інвестора і готові продати навіть контрольний пакет і змінити модель роботи банку. Єдине, що для цього було потрібне - час, але часу банку не дали".

3 березня КРФК анулювала ліцензію банку, 14 березня суд призначив ліквідатора Ілмара Крумса. У середу, 16 березня, розпочнеться виплата гарантованих державою відшкодувань клієнтам Trasta komercbanka. Гарантовані відшкодування в обсязі до 100 тис. євро отримають усі клієнти Trasta komercbanka, у тому числі кіпрської філії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-