Росія сподівається виторгувати Крим за Савченко - адвокат

Росія сподівається виторгувати Крим за Савченко - адвокат

Укрінформ
Російські представники хочуть отримати в обмін на звільнення української льотчиці Надії Савченко пом'якшення санкцій, введених проти РФ, або інші преференції.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив адвокат Ілля Новіков.

"Я вважаю, що Росія поки ще сподівається, що вона щось отримає за Надію Савченко. Або визнання, на мою думку, статусу Криму де-факто російською територією, або полегшення санкцій, або щось такого. За моєю інформацією, нічого такого Росія не отримає", - повідомив Новіков.

За словами адвоката, питання полягає не в тому, які домовленості й переговори будуть тривати до винесення вироку, а в тому, щоб за цей термін у російському МЗС зрозуміли, що "нічого такого не буде, і треба зафіксувати втрати, треба підвести риску, і треба просто втратити найменше, не сподіваючись отримати щось більше".

Новіков сподівається, що за тиждень, який лишився, цей меседж буде чітко донесений до російських представників американським Держдепом. "І в такому випадку в нас відкривається шлях до обміну чи до якогось іншого вирішення цього питання", - сказав адвокат.

Як повідомлялося, суд РФ оголосить рішення у справі Савченко 21 березня. Міністерство закордонних справ України назвало рішення російського суду про перенесення дати винесення вироку "свідомою і цинічною розправою" і "навмисним створенням обставин, які становлять смертельну загрозу її життю".

Савченко в РФ звинувачують в незаконному перетині російського кордону і пособництві у вбивстві журналістів телеканалу "Росія 24", захист Савченко наполягає на її невинуватості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-