Австралія та Індонезія проведуть переговори щодо ЗВТ

Австралія та Індонезія проведуть переговори щодо ЗВТ

Укрінформ
В уряді Австралії сподіваються, що переговори з Індонезією про запровадження режиму вільної торгівлі, які відбудуться у Канберрі на цьому тижні, сприятимуть встановленню міцних ділових та інвестиційних зв'язків між країнами, а також усунуть попередні недопрацювання у цій сфері.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії.

«Я буду сприяти інтенсифікації переговорів щодо угоди про всеосяжне економічне партнерство, яка зміцнить торгівлю, інвестиції та економічне співробітництво між нашими країнами. Візит міністра Лембонга до Австралії відображає пріоритет урядів обох країн щодо укладення цієї угоди в найкоротші терміни», – заявив міністр торгівлі Австралії Стівен Чобо.

Міністр торгівлі Індонезії Томас Лембонг перебуватиме в Австралії з 15 по 18 березня. Окрім офіційних переговорів заплановані його зустрічі з представниками австралійської бізнес-спільноти в Сіднеї і Мельбурні.

Станом на сьогодні потенціал економічних зв’язків між країнами використаний не повністю, вважають в уряді Австралії. Так у 2014-15рр товарообіг між країнами склав $14,8 млрд., що робить Індонезію лише 12-ю за величиною країною-торговим партнером Австралії. Двосторонні інвестиції у 2014 році становили $9,6 млрд., з яких австралійські – $8,1 млрд., а індонезійські - $1,5 млрд. відповідно.

Австралійський уряд прагне розширити коло партнерів, з якими Австралія вже має угоди про ЗВТ (Китай, Японія і Корея) для подальшого збільшення робочих місць і стимулювання росту австралійської економіки.

Індонезія з її 250-мільйонним населенням, 50 мільйонів чоловік якого формують середній клас, є надзвичайно привабливим економічним партнером та ринком збуту продукції для австралійських підприємств.

Як повідомляв Укрінформ, угоду про Транстихоокеанське партнерство підписали 12 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-