Порошенко закликав нардепів зробити фінішний ривок до безвізового режиму

Порошенко закликав нардепів зробити фінішний ривок до безвізового режиму

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів на засіданні у вівторок підтримати запропоновані ним зміни щодо електронного декларування, що усуне останню перепону на шляху до запровадження безвізового режиму для українців у країнах Євросоюзу.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

«Можу наголосити на тому, що сьогодні це вже фінішний ривок. Ми спільно розробили цей проект з громадськими активістами, науковцями, керівництвом Єврокомісії. І в наслідок напруженої роботи ми маємо остаточно погоджений варіант редакції, яка була схвалена громадськими організаціями, Єврокомісією і є базовою. Я дуже прошу проголосувати за цей закон у вівторок», - сказав Порошенко під час зустрічі із керівниками депутатських фракцій та груп.

За його словами, і Європейська комісія, і Рада міністрів внутрішніх справ, і Європейський парламент чітко налаштовані на те, щоб прийняти рішення про надання українцям права вільно подорожувати країнами Шенгенської зони.

Президент наголосив, що ухвалення цього законопроекту в першу чергу необхідне Україні та її громадянам, адже значна частина його положень сприятиме посиленню боротьби з корупцією. «Надзвичайно важливо, що змістовна частина цього законопроекту, яка спрямована на боротьбу з корупцією, потрібна Україні, а не Євросоюзу. Питання електронного декларування, прозорості діяльності українських чиновників, урядовців і політиків є для нас надзвичайно важливим», - констатував він.

Порошенко закликав проголосувати і законопроект щодо спецконфіскації, адже прийняття цього законопроекту є пріоритетним і дозволить розблокувати та повернути в Україну близько 1,5 млрд доларів, а також забезпечить фінансування державного оборонного замовлення, якого дуже потребує українське військо.

Під час розмови Глава держави також закликав нардепів проголосувати законопроект щодо внесення змін до процедури заочного правосуддя, який дозволить Україні розпочати судовий процес над Януковичем.

«Країна на відкритому, публічному, прозорому судовому засіданні повинна і має право на засудження злочинів, які скоєні представниками попередньої влади», - сказав він.

Водночас Порошенко підкреслив важливість знаходження компромісу між фракціями Верховної Ради та пришвидшити процес виходу із політичної кризи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-