Українці в Римі провели акцію з вимогою звільнити Савченко

Українці в Римі провели акцію з вимогою звільнити Савченко

Фото
Укрінформ
У неділю в Римі півсотні активістів української громади провели акцію з вимогою звільнити Надію Савченко та інших українців, ув'язнених в Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Акція відбулася на площі біля античного Пантеону, популярного серед туристів місця", - йдеться у повідомленні.

"Зупиніть, Путіна!", "Звільніть Савченко, яка несправедливо ув'язнена в Росії!" - листівки з такими гаслами роздавали активісти перехожим. У них також була надрукована інформація про перебіг бойових дій на сході України.

"Італійська преса, на відміну від інших західних видань, ігнорує питання Савченко, тому ми поширюємо цю інформацію на площі, щоб світ знав, що війна в Україні триває", - розповів один з організаторів акції Олесь Городецький. 

Чимало туристів зупинялися біля людей з українською національною символікою і розпитували про причини протесту.

"Це прикро чути, я думав, що в Україні вже все налагодилося. Ця країна далеко від нас, тому здається, що то не наші проблеми...А в нас велика біда з напливом мігрантів", - розповів італієць.

"Так дивно чути про цю льотчицю, у нас медіа про це зовсім нічого не повідомляють", - додав один з туристів, розглядаючи плакати демонстрантів.

Активісти української громади вкотре закликали італійський уряд допомогти Україні у політичній, дипломатичній та гуманітарній сферах. 

Акції на підтримку і з вимогою звільнення Надії Савченко проходять в багатьох країнах.

Нагадаємо, Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які 2014 року влітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку озброєним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів та незаконному перетині російського кордону. Савченко та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон терористи, потім примусово переправили її до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-