Прем'єр розповів про варіанти для уряду та Ради

Прем'єр розповів про варіанти для уряду та Ради

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що дострокові парламентські вибори є неприйнятним варіантом.

Про це він заявив в ефірі програми "10 хвилин з прем'єр-міністром", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дострокові парламентські вибори - неприйнятний варіант. Вибір, відтак, складається з двох можливостей. Перша, яку сповідую я, передбачає відновлення парламентської коаліції, посилення чинного складу Кабінету міністрів України, тісну взаємодію між Блоком Петра Порошенка, «Народним Фронтом» та демократичними парламентськими силами, і, найважливіше, продовження реформ в країні, які започатковані цим урядом", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що другим варіантом є те, що Президент України та його фракція, яка є найбільшою у Верховній Раді, беруть на себе відповідальність і представляють новий склад Кабінету міністрів, нового Прем'єр-міністра, нову програму та проводять переговори з парламентськими силами щодо підтримки як іншого уряду, так і альтернативної програми.

"Часу на зволікання немає. Ціна зволікання - це економічне падіння, втрата керованості країною, втрата підтримки з боку наших західних друзів і в підсумку - втрата всього, що ми досягли за останні два роки", - зауважив він.

За словами Яценюка, суто зміна уряду не стане вирішенням кризи.

Він зазначив, що програма нинішнього уряду грунтується на принципах суворої економії, справедливого і розсудливого розподілу видатків, економічної дерегуляції та демонополізації, бюджетної децентралізації, прозорої приватизації державних компаній та створення умов для очікуваного зростання.

"Ми зосереджені на конкретних пріоритетах. Це - боротьба з бідністю, створення робочих місць, спрощення надання послуг людям, створення нових якісних шкіл і лікарень, розвиток інфраструктури, реформа податкової і митної служб, використання переваг угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом", - зауважив Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-