У Путіна розповіли, як погрожували збити літак із Турчиновим

У Путіна розповіли, як погрожували збити літак із Турчиновим

Відео
Укрінформ
У 2014 році на початку окупації Криму Росією в.о. президента України Олександр Турчинов планував із групою спецназу відвідати Крим, проте представники РФ попередили, що "до Симферополя він не долетить".

Про це в інтерв'ю російському телеканалу "НТВ" заявив член Ради безпеки РФ, повноважний представник президента РФ у "Кримському федеральному окрузі" Олег Белавенцев. 

"Він збирався вилетіти сюди (у Крим) двома бортами: на одному сам, на іншому - підготовлена група спецназу. Але тут ми, (коли) приймали рішення, нам ніхто не заважав - повідомили: якщо перетне кордон, ми його зіб'ємо", - заявив Белавенцев.

Також він звинуватив Турчинова в тому, що той "особисто намагався розв'язати громадянську війну в Криму", "направляв на півострів емісарів, які намагалися схилити керівників Криму, в тому числі голову Верховної ради, до невиконання своїх обов'язків, депутатам розсилали смс із погрозами".

Як відомо, 20 лютого 2014 року офіційно оголошено початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 23 лютого 2014 року спікер ВР Олександр Турчинов був обраний в.о. президента України на час до встановлення результатів перевиборів президента у травні 2014 року. 16 березня 2014 року на території Криму та м.Севастополь відбувся так званий "референдум" щодо статусу півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. 18 березня у Москві було підписано договір про "приєднання Криму і Севастополя до Росії в якості суб'єктів федерації".

Фото: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-