Керівник Одеської митниці розповіла про

Керівник Одеської митниці розповіла про "палиці в колеса" від ДФСУ

Укрінформ
Очільника Одеської митниці ДФСУ Юлію Марушевську дивують заяви керівництва Державної фіскальної служби України про відсутність реформ на Одеській митниці. Вона вважає це "палицями в колеса".

Про це Марушевська написала на своїй сторінці в Facebook.

"Мені дивно чути у ЗМІ про заяви керівництва ДФС щодо відсутності реформ на Одеській митниці. Всі процеси, які відбуваються на Одеській митниці, обговорюються й узгоджуються з Києвом. Ми прозорі та відкриті. Саме так було домовлено про впровадження системи ASYCUDA, зараз триває відбір 132 осіб до Відкритого митного простору, розпочалася реконструкція морського вокзалу й багато іншого", - зазначила Марушевська.

На її переконання, такі заяви не сприяють проведенню будь-яких реформ у країні. "Це стосується тієї ж програми ASYCUDA, яку нам ООН надає безкоштовно. Ми сьогодні шукаємо кошти від міжнародних донорів та партнерів для її впровадження, а тут, всередині країни, "пропонують" відкриття кримінальних справ за її імплементацію. Виникає питання: чи взагалі потрібні комусь зміни в цій країні?", - пише Марушевська.

Очільниця митниці констатувала, що програма ASYCUDA надійніша порівняно з діючою в Україні системою "Інспектор 2006", з бази якої "можна вичищати "непотрібні" декларації, вносити зміни, а сама база продається "наліво" корумпованими чиновниками за 100 доларів".

Зрозуміло, що "окремим представникам не подобається те, що ми перекриваємо дорогу зловживанням, - зауважила Марушевська. - Деякі департаменти, як ІТ-департамент ДФС, пхають палиці в колеса. Але після подібних заяв керівництва служби, ці палиці перетворяться в арматуру".

Втім, вона висловила сподівання, що ці заяви є непорозумінням, і співпраця продовжиться в конструктивному руслі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-