Президент нагородив п'ятьох прикордонників-героїв АТО

Президент нагородив п'ятьох прикордонників-героїв АТО

Укрінформ
Президент Петро Порошенко нагородив п'ятьох військовослужбовців Державної прикордонної служби, які проходили службу в зоні АТО, медалями «За бездоганну службу» та «Захиснику Вітчизни».

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Як зазначається в указі, прикордонників відзначено «за самовідданість і високий професіоналізм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку».

Зокрема, медаллю «За бездоганну службу» III ступеня нагороджено майора Андрія Біжика, який з квітня по липень 2014 року та у жовтні 2014 року брав участь у бойових зіткненнях з незаконними збройними формуваннями на кордоні у Луганській області. 2 – 3 червня 2014 року Біжик брав участь у відбитті збройного нападу озброєних бандитських формувань на управління Луганського прикордонного загону, ціною власного життя обороняв територію прикордонного загону.

Медаллю «За бездоганну службу» III ступеня також нагороджено підполковника Сергія Лозінського, який у період з квітня по вересень 2014 року брав участь у забезпечені проведення АТО у східних регіонах України, виконував бойові завдання на ділянці державного кордону в зоні відповідальності відділів прикордонної служби «Бірюкове», «Свердловськ», «Станично-Луганське», «Красна Талівка» та «Біловодськ» Луганського прикордонного загону. З червня по липень 2014 року очолюваний ним підрозділ на блокпосту в Станично-Луганському районі відбив усі спроби незаконних збройних формувань захопити позиції прикордонників, не допустивши втрат серед особового складу.

Медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджено старшого лейтенанта Сергія Блащука, який у травні 2014 року під час проходження служби у відділі прикордонної служби «Краснодон» Луганського прикордонного загону забезпечив виведення особового складу підрозділу з оточення.

Таку саму медаль отримає і сержант Євгеній Вербицький, який у складі прикордонного наряду спільно з підрозділами ЗСУ брав безпосередню участь у захисті та утриманні залізничного мосту в районі с. Іллінка, відбивав напади проросійських найманців на позиції підрозділу, неодноразового супроводжував військову техніку під шквальними обстрілами терористів.

Медалі «Захиснику Вітчизни» удостоєний також старший сержант Тарас Галайко, який з червня по серпень 2014 року у складі прикордонного наряду відділу прикордонної служби «Красна Талівка» Луганського прикордонного загону брав участь у проведенні розвідувально-пошукових заходів. Під час бою в зоні відповідальності відділу прикордонної служби «Мілове» Галайко разом із товаришами виніс двох поранених військовослужбовців із поля бою у безпечне місце й надав їм першу медичну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-