Повернути Надію: Москва

Повернути Надію: Москва "відморозилася" до вироку

Укрінформ
Питання про передачу українській стороні народного депутата України Надії Савченко до вироку російського суду розглядатися не буде.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає РІА Новости.

"...Зараз про це (про передачу Савченко Україні. - Ред.) не йдеться і не йшлося до того моменту, поки не буде рішення суду. І який би тиск не чинився на російське правосуддя, на, у тому числі, російську громадську думку, суд буде доведений до кінця, і буде ухвалений вирок", - заявила Захарова у телеефірі.

При цьому вона прокоментувала резонанс, який викликало це судилище не лише в Україні, а й в усьому світі. Зокрема, представниця клану Лаврова так сказала про численні звернення представників вищих ешелонів влади міждержавних об'єднань і країн: "Це, звичайно, просто якесь мракобісся".

Нагадаємо, народного депутата України, представника Верховної Ради у ПАРЄ Надію Савченко в Росії звинувачують, зокрема, у вбивстві в 2014 році двох співробітників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на строк 23 роки.

Сама Савченко всі звинувачення заперечує.

9 березня Президент України Петро Порошенко заявив, що Київ не отримував жодних пропозицій про обмін Савченко, але сам він "готовий скористатися своїм конституційним правом і обміняти Надію і зробити все можливе, щоб її здоровою і живою повернути додому якнайшвидше".

Того ж дня Донецький суд Ростовської області Росії, де розглядається справа Савченко, повідомив, що вирок буде оголошено 21-22 березня.

З 4 до 10 березня Надія Савченко тримала сухе голодування. Після виходу з неї і перехід на воду і дитячі суміші стан українки погіршився. Українських лікарів до неї не пускають, від допомоги російських медиків Савченко відмовилася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-