Київ закликає Росію краще охороняти українські дипустанови

Київ закликає Росію краще охороняти українські дипустанови

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликало Росію забезпечити повну охорону дипломатичної та консульських установ України на території РФ.

Про це йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства.

"У зв’язку із запитами щодо скоєння актів вандалізму проти дипломатичних установ України та Російської Федерації звертаємо увагу на відповідну заяву Міністерства внутрішніх справ України. У ній було підтверджено відданість нашої держави міжнародно-правовим зобов’язанням, наголошено на категоричній неприпустимості скоєння таких протиправних дій і на притягненні до відповідальності за це згідно з чинним законодавством України", - наголосили у міністерстві.

Водночас в МЗС закликали Російську Федерацію забезпечити повну охорону дипломатичної та консульських установ України на своїй території і не допускати неправомірних дій стосовно представників і майна нашої держави.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні вандали в масках напали на Культурний центр України в Москві. Вони зірвали український прапор, розірвали та спалили його, облили червною фарбою вивіски.

Раніше, 9 березня, під час мітингу на підтримку української полоненої льотчиці Надії Савченко у Львові активісти закидали яйцями та кинули димову шашку на подвір'я генконсульства РФ в обласному центрі. Народний депутат Володимир Парасюк, який брав участь у мітингу, зірвав триколор з будівлі диппредставництва. Після цього учасники акції спалили прапор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-