Перевірка ВМС: Гайдука викликали на колегію Міноборони

Перевірка ВМС: Гайдука викликали на колегію Міноборони

Ексклюзив
Укрінформ
Колегія Міністерства оборони України заслухає звіт робочої групи, яка працювала у Військово-морських силах під керівництвом заступника глави МОУ Олександра Дубляна. Також буде заслухано і командувача ВМС України віце-адмірала Сергія Гайдука.

Як повідомив кореспондентові Укрінформу начальник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, колегія пройде у третій декаді березня.

"На сьогоднішній день завершена робота відповідної робочої групи під керівництвом заступника міністра оборони України - керівника апарату генерал-лейтенанта Олександра Дубляна. На найближчій колегії МОУ буде заслухано керівника цієї групи та командувача ВМС України про стан справ у ВМС ЗСУ. За результатами військової колегії буде прийнято рішення", - заявив Селезньов, коментуючи повідомлення у ЗМІ про деякі результати роботи цієї групи.

Водночас, він не озвучив результати службової перевірки, вказавши на відсутність доступу до них.

Селезньов назвав "некоректними" обвинувачення про те, що Гайдук "умисно злив" інформацію про особовий склад ВМС російській стороні під час анексії Криму. "Ці обвинувачення, щонайменше, некоректні. Власне, про це і "Думська" пише,  що фактично у Гайдука не було можливості тому, що не було вказівки, як діяти з документами. А після захоплення командування ВМСУ усі об'єкти були вже під контролем вже російських військових", - заявив речник Генштабу.

Раніше "Думская" повідомила, що у звіті робочої групи МОУ нібито йдеться про те, що визнана незадовільною організація служби тилу ВМСУ, на флоті панує низький морально-психологічний стан особового складу, а офіцери ВМС проводять відпустки в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-