Путін відреагує лише на посилення санкцій через Савченко - Washington Post

Путін відреагує лише на посилення санкцій через Савченко - Washington Post

Укрінформ
Адміністрація Обами продовжує бути впевненою, що Володимир Путін насправді зацікавлений в дипломатичному врегулюванні ситуації в Україні. Однак справа Надії Савченко наводить вагомі докази, які спростовують це.

Таку думку наводить редакційна стаття впливового американського видання The Washington Post.

"Судове переслідування пані Савченко збурило громадську свідомість в Україні, де вона була обрана до парламенту, і де протести з вимогою про її звільнення зібрали великі натовпи. Це швидше за все тішить Путіна", - пише газета.

Судова справа над Савченко, так само як триваючі атаки проросійських сил на сході України, що порушують угоду про припинення вогню "розраховані на те, щоб дестабілізувати демократично обраний прозахідний уряд Петра Порошенка". Ув'язнення Надії, яка є діючим українським офіцером, відкрито суперечить Мінській угоді, зокрема, вимогам про звільнення полонених з обох сторін, йдеться в публікації.

"Зважаючи на кричущі порушення Росії, пан Порошенко, який публічно запевнив українців, що мирна угода дозволить звільнити Савченко, вважає політично неможливим просуватися далі із зобов'язаннями України, в тому числі щодо конституційних реформ. Москва ж, своєю чергою, наголошує, що невиконання (Мінська-2 – ред.) Києвом є причиною для Заходу відмовитися від підтримки Порошенка і скасувати санкції проти Росії", - роз'яснює видання.

Деякі європейські лідери, продовжує газета, не піддаються на таку тактику Москви. "П'ять країн Євросоюзу закликали до запровадження санкцій проти російських чиновників, причетних, як зазначається, до "сфабрикованої справи" (проти Савченко – ред.)", - зауважується в публікації.

До того ж, є ще 57 членів Європейського парламенту, які наголошують, що Путін має бути одним із 29-ти цих санкціонованих осіб. Відповідь США досі обмежується заявою віце-президента Байдена і держсекретаря Джона Керрі із закликом звільнити Надію Савченко.

"Ці слова не матимуть жодного впливу на Путіна, якщо вони не пов'язані з діями. Адміністрація Обами повинна розширити свої власні санкції проти Росії, охопивши всіх причетних до затримання та судового переслідування пані Савченко, а також до інших порушень Мінської угоди", - наголошується в редакційній статті.

Не буде жодних шансів врегулювання ситуації в Україні, якщо ціна за саботаж Росії та її підривну діяльність не буде суттєво підвищена, підсумовує видання.

Карикатура: Сергій Йолкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-