Україна і Туреччина спільно відновлюватимуть стабільність у регіоні - Порошенко

Україна і Туреччина спільно відновлюватимуть стабільність у регіоні - Порошенко

Укрінформ
Україна і Туреччина підтвердили взаємовідносини стратегічного союзництва, але при цьому наголосили, що їхня співпраця спрямована не «проти», а «за» стабільність у регіоні та «за» поновлення поваги до міжнародного права.

Про це у середу в під час спільної прес-конференції з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом заявив Президент України Петро Порошенко.

«Хотів би наголосити, що Україна і Туреччина прагнуть поєднання своїх зусиль, користуючись не словом «проти», але словом «за». Ми об’єднуємо свої зусилля для повернення стабільності в регіоні, відновлення поваги до міжнародного права, запобігання подальшим порушенням прав людини в Криму, на Донбасі, в Сирії тощо. Ми як ніколи відчуваємо свою єдність та цілеспрямованість», - сказав Президент України.

Він відзначив результативність п’ятого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Турецькою Республікою, яке традиційно відбулося в атмосфері дружби і взаєморозуміння.

«Ми обговорили весь комплекс двосторонніх питань, причому наголошую, окрему увагу було приділено питанням безпеки, оборони, сучасним викликам як національній безпеці України й Туреччини, так і міжнародній безпеці в цілому, які походять, серед іншого, через агресивну політику Росії», - сказав Порошенко.

Він зауважив, що сторони розглядають стратегічне партнерство як дуже конкретну категорію.

«Ми з паном Президентом (Ердоганом – ред.) ще раз підтвердили, що стратегічне партнерство – це не гасло а практичні конкретні проекти, реалізацією яких ми зараз займаємося. Проекти, які відображають високий рівень довіри між нашими державами й допомагають ще більше поглибити й розширити взаємовигідну співпрацю між Україною і Туреччиною», - підкреслив Порошенко.

На його переконання одним із найважливіших проявів стратегічного партнерства має стати посилення співробітництва, координації та розвиток договірної бази у сфері оборони і безпеки.

«Через увесь текст щойно підписаної Декларації про стратегічне партнерство за підсумками засідання Стратегічної Ради червоною ниткою проходить поглиблення стратегічного союзництва між Україною і Туреччиною», - заявив Президент України.

«Таке співробітництво є особливо актуальним в умовах російської агресії, прагнень Москви нав’язати свої сценарії в Україні, у Сирії тощо, примушення до миру на своїх умовах, які можуть принести будь-що, але не мир», - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-