Франція вимагає від Росії звільнити всіх бранців

Франція вимагає від Росії звільнити всіх бранців

Укрінформ
МЗС Франції закликав Російську Федерацію звільнити усіх "незаконно затриманих осіб", насамперед викрадену і незаконно ув'язнену українську льотчицю, парламентарія та члена ПАРЄ Надію Савченко.

Про це заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу: якою є позиція Франції у зв'язку з останньою заявою речниці МЗС РФ, що Савченко не належить до категорії осіб, які підлягають негайному звільненню відповідно до Мінської угоди.

"Наша позиція добре відома: ми вимагаємо від Росії більше не утримувати на своїй території незаконно ув'язнених осіб, особливо, пані Надію Савченко, стан здоров'я якої викликає занепокоєння", - заявив французький дипломат.

За його словами, французька сторона очікує на сумлінне виконання всіх пунктів мінських угод, зокрема щодо обміну військовополоненими. На уточнююче запитання Укрінформу, яким чином у МЗС Франції тлумачать мінські домовленості у частині звільнення українських заручників, що незаконно утримуються на території Російської Федерації, Надаль зазначив однозначно, що Франція чекає на їхнє звільнення за принципом "всіх на всіх".

"Загалом ми закликаємо всі сторони продовжити звільнення ув'язнених за принципом "всіх на всіх", який був узгоджений в Мінську", - підкреслив він.

Разом з тим, французький дипломат залишив без відповіді додаткове запитання, що саме збирається робити Париж у зв'язку з грубим порушенням Росією мінських домовленостей, крім закликів до російської влади. Зокрема, Надаль утримався коментувати наміри зовнішньополітичного відомства винести це питання на засідання Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі звинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками її переправили на територію Росії. Після несподіваного закінчення засідання в четвер, коли суддя не дав їй оголосити заключну промову, Надія Савченко оголосила сухе голодування.

Судовий процес у відношенні Савченко почався 22 вересня 2015 року. З 25 липня 2015 року її незаконно утримують у СІЗО-3 Новочеркаська, звідки її возять на судовий процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-