Геращенко: Українські дипломати б'ються за допуск лікарів до Савченко

Геращенко: Українські дипломати б'ються за допуск лікарів до Савченко

Укрінформ
Українські дипломати б'ються за допуск лікарів до Надії Савченко - адже це було обіцяно Міністерством закордонних справ Росії.

Про це в Фейсбуці повідомила народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Геращенко.

"Ситуація по українським лікарям, які виїхали до Надії Савченко, наступна. Відразу, як МЗС РФ пообіцяв допустити медиків, було сформовано бригаду лікарів (в тому числі  враховуючи побажання і бачення родини Надії) і три найкращі фахівці відправилися до РФ. Українське МЗС відразу надало прізвища і відповідну ноту російському МЗС з проханням допуску конкретних людей", - йдеться у повідомленні.

Геращенко нагадала, що МЗС РФ надало дозвіл "відразу після того, як судилище зробило заяву, що вони йдуть в дорадчу кімнату, хоч прізвища лікарів в МЗС мали давно".

"І тепер "дипломати"- послідовники НКВС говорять, мовляв, ми ж, як і обіцяли, дали дозвіл, а тепер всі питання до суду... Ось така "російська рулетка", підла і цинічна. Зараз українські дипломати б'ються за допуск лікарів - адже це було обіцяно і гарантовано - і родичів до Наді. І консула", - наголосила Геращенко.

Народний депутат додала, що "тим часом, як наші дипломати, родина Надії, влада, Президент, всі люди доброї  волі в різних краінах світу борються за Надію, бридко і соромно читати, як дехто намагається танцювати на цій драмі, звинувачуючи чомусь українську владу, а не Путіна".

Геращенко зазначила, що Президент України Петро Порошенко "сказав правду, що до травня 2015 року Надія, як і всі інші в'язні і заручники, мали були б бути звільнені. Бо цього вимагали мінські угоди. Під якими стоїть підпис Путіна. І також Меркель і Олланда. І згідно цих угод заручники мали бути звільнені відразу після припинення вогню і відведення техніки, тобто, до травня 2015! Всі!"

Народний депутат підкреслила, що Україна "кричить про це всюди, на всіх зустрічах міжнародних. Що заручники - це ключове, і ті, хто на окупованих територіях, і російські політв'язні. Заручники, припинення вогню - наші пріорітети".

"Можливо, українська сторона винна і в тому, що російські війська й досі на нашій територіі? Закликаю всіх, навіть найбільших і часто справедливих критиків влади, в цій ситуаціі - до об'єктивної оцінки фактів і дій. Зараз нам потрібна єдність в боротьбі за Надію і всіх інших 130 заручників! Тиснути на світ! На Путіна. Він тримає Надію. А Україна за неї бореться", - наголосила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-