Махніцький визнав, що призначав прокурорів

Махніцький визнав, що призначав прокурорів "за рекомендаціями"

Укрінформ
Колишній генеральний прокурор України Олег Махніцький визнав, що сірий кардинал "Свободи" Ігор Кривецький міг впливати на призначення прокурорів.

Про це свідчать його слова в інтерв'ю "Українській правді".

"Це не секрет, що тоді прокурори областей призначалися за пропозицією всіх політичних фракцій, які тоді були в коаліції. Це був "Удар", "Свобода" і "Фронт змін". І дуже багато депутатів приходило до мене з пропозиціями на якусь область чи на район призначити такого прокурора. Я не буду говорити, що я взагалі не брав цього до уваги", - сказав Махніцький.

Екс-глава ГПУ зазначив, що "прислухався до різних пропозицій, коли призначав на місцях керівників".

"…казати конкретно, чи це була рекомендація Яценюка, чи Кривецького, чи Турчинова я зараз не можу. Я говорю, що це була як база даних, і з тої бази даних відсіювали осіб шляхом їх перевірки. А хто з них уже ким був рекомендований, я вже цього не можу зараз пригадати", - заявив Махніцький.

Він запевняє, що з часу, як полишив посаду, не спілкувався з Кривецьким.

Як відомо, Махніцького неодноразово звинувачували в тому, що після 3,5 місяців роботи в прокуратурі він разом із Кривецьким нібито придбав столичний готель Hyatt. Щоправда, жодного документального підтвердження цьому факту так і не знайдено.

Депутата від партії "Свобода" Ігоря Кривецького, який у певних колах відомий під прізвиськом "Пупс" називають "сірим кардиналом" партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-