"Вова, не з'їси!": харків'яни пригрозили Генконсульству РФ безстроковим пікетом

Укрінформ
У Харкові біля Генерального консульства Росії проходить безстроковий пікет на підтримку Надії Савченко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У акції беруть участь дорослі і діти - не менш як сто осіб. У руках у них - українські прапори і плакати на підтримку Савченко та інших політв'язнів у Росії. На плакатах  написи на зразок: "Вова, не з'їси! Стільки українців тобі в рот не влізуть, вдавишся!" або "Нам - живу Надю, їм - дохлого Сталіна!". Час від часу пікетники співають гімн України і скандують: "Свободу Савченко!".

"Свободу Надії Савченко!", "Свободу всім політв'язням у Росії!" - це головні гасла пікету.

Між пікетниками і будівлею - ланцюг правоохоронців. На одному з дерев пікетники вивісили білу повітряну кульку (це колір російської опозиції) з написом "Free" і синьо-жовтим зображенням серця. Як тільки група пікетників висунулася ближче до будівлі аби запустити через огорожу кілька десятків паперових літачків з написом "Свободу Савченко!", правоохоронці відразу ж відтіснили людей, і літачки, не долетівши, залишилися лежати на тротуарі.

"Акція заявлена як безстрокова. Завтра, в день оголошення вироку, ми прийдемо сюди не о 17.00, як вчора і сьогодні, а опівдні. Про подальші зустрічі оголосимо у мережі. Стоятимемо по черзі, поки Надю не звільнять. Безстрокові акції проходять у Житомирі і Кривому Розі", - пояснює активіст волонтерської групи "Help Army" Іванна Скиба-Якубова.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 7 березня у пікеті, що  тривав допізна біля Генконсульства РФ у Харкові взяв участь відомий український письменник Сергій Жадан, який закликав продовжити акцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-