FreeSavchenko: Байден закликає Путіна «зробити правильний вибір»

FreeSavchenko: Байден закликає Путіна «зробити правильний вибір»

Укрінформ
Віце-президент США Джо Байден закликає Росію «зробити правильний вибір», зняти всі звинувачення з громадянки України Надії Савченко і негайно звільнити її.

Про це йдеться в спеціальній заяві Білого дому, передає Радіо Свобода.

«Сьогодні, коли ми відзначаємо Міжнародний жіночий день і віддаємо належне всім сміливим жінкам, які борються проти несправедливості в цьому світі, ми також стоїмо поряд із Надією і українським народом», - заявив Байден.

Він нагадав, що Савченко була незаконно ув’язнена в Росії і постала перед судом за сфабрикованими звинуваченнями: «Надія з гордістю служила своїй країні як член українських збройних сил, брала участь в бойових діях у східній частині України, коли вона була викрадена сепаратистами і вивезена через кордон проти її волі», – нагадав віце-президент США.

Він наголосив, що незаконне подальше утримання Надії Савченко під вартою є «явним порушенням» зобов’язань Росії за Мінськими угодами.

«Надія заслуговує на те, щоб повернутися додому до своєї сім’ї і друзів і приєднатися до членів Верховної Ради, щоб почати формувати нову Україну», – підкреслив Байден.

Раніше із закликом до Росії звільнити Надію Савченко виступив також держсекретар США Джон Керрі.

3 березня Надія Савченко заявила, що оголошує сухе голодування після того, як Донецький міський суд Ростовської області не дав їй виступити з останнім словом і постановив відкласти розгляд справи до 9 березня.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-