Париж долучився до вимоги звільнити Савченко

Париж долучився до вимоги звільнити Савченко

Укрінформ
У МЗС Франції висловили стурбованість станом здоров'я української льотчиці Надії Савченко і висунули вимогу російській владі звільнити її.

З такою заявою в Парижі виступив офіційний представник міністерства закордонних справ Франції Ромен Надаль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Франція стурбована станом здоров'я української льотчиці (Надії) Савченко, яка утримується в Росії і з 3 березня оголосила голодування та відмовилася від води. Те, що стосується Росії, відповідно до Мінських домовленостей, і те, про що міністри закордонних справ формату Нормандія закликали в Парижі минулого тижня, це надати прозорі свідчення про стан здоров'я і звільнити людей, які тривалий час неправомірно утримуються на її території, в тому числі Надія Савченко», - заявив дипломат.

Раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко в понеділок, 7 березня, звернувся до США і Євросоюзу з вимогою посилили тиск на російську владу з метою звільнення української льотчиці, яка оголосила голодування.

Крім того, троє лауреатів Нобелівської премії, в т.ч. Світлана Алексієвич (білоруська письменниця, лауреат 2015 року), підписали звернення, в якому закликали лідерів країн ЄС «вжити термінових заходів» для звільнення Надії Савченко, яку було «викрадено і кинуто до в’язниці в Росії, де вона перебуває вже більше 20 місяців».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-